Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1064 niezalogowanych)
1 Post

(Anna79)
Wiking
to zamilcz bo takich wypatkow bylo wiele jestem tu wystarczajaco dlugo i mam troche dosc dyskutowac z norwegami ze znowu Polak a oni niech zaloza nowe kable zeby znowu kogos nie zabic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
A ja nie będe dyskutował z Tobą bo jesteś "napewno" dłużej tutaj niż ja....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Anna79)
Wiking
Mialam na mysli kami nie ta z lizakiem na zdjeciu naucz sie czytac w tym domu naszych Polakow mieszkalo 20 sory czemu nie napisza ze w norwegi w jednym domu nie moze mieszkac tyle osob i co za norweg na to pozwolil a ta bedzie pisala o jakis korkach........
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Jan63)
Wiking
Nie wiadomo dokładnie jak to się stało a oskarżenie to jeszcze nie wyrok . Zawsze można się wybronić gdyż wielokrotnie oskarżano nie te osoby co powinny być oskarżane , a wszyscy już macie wyrobione zdanie , dla mnie nie ładnie że nikt nie pomyślał że jest może niewinnie oskarżony i to pewnie da się udowodnić .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Dino napisał:
   Trafił się "złota rączka"-idiota. Wielu takich majsterkowiczów, w różnych przypadkach, tłumaczy się w podobny sposób: "Przecież już tyle razy to robiłem(am) i nic się nie stało." . Zauważyłem, że Norki są lepiej uświadomieni z istnienia różnorodnych zagrożeń i więcej myślą o swoim bezpieczeństwie. Myślę, że spowodowane jest to przez warunki środowiskowe w jakich żyją. Na przestrzeni tysiącleci selekcja naturalna spowodowała zmniejszenie się populacji idiotów. Poza tym, czytałem po pożarze komenty Norków. Przeważało w nich współczucie i troska o własne bezpieczeństwo, przypominali sobie numery alarmowe i nawoływali do sprawdzenia domowych instalacjii elektrycznych i ppoż., dostało się również służbie zdrowia i policji z Drammen za całokształt .

a wiecie ostatnio w pracy gadałam z strazakiem i powiedział mi ze bedzie musiał przyjsc do mnie z kontrola bo ponoc dostali jakis pismo z centrali głownej ze maja sprawdzac domy w ktorych mieszkaja polacy bo dosc czesto dochodzi tam do "wypadkow"
a co do reszty to anna79 ma racje włączasz 2 grzejniki podłoge kuchenke i... korki w doł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Myślę że największa wina jest po stronie właściciela domu,gdyż nie dopilnował żeby nie było za dużo ludzi 2)firmy podnajmującej dom,że wpakowała tam tylu ludzi.To jest takie typowe dla tych sku.........nów drobnych kapitalistów(obniżanie kosztów)A oskarżony jest tylko kozłem ofiarnym I nie ma się co unosić Ania,bo tylko sobie zmarszczek dokoptujesz.Kiedyś powiedziałem że w pewnych sprawach powinno się użyć KBKAK jako argument i dalej to podtrzymuję.To tyle i aż tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ANNA79 napisał:
to zamilcz bo takich wypatkow bylo wiele jestem tu wystarczajaco dlugo i mam troche dosc dyskutowac z norwegami ze znowu Polak a oni niech zaloza nowe kable zeby znowu kogos nie zabic

ja az tak długo nie mieszkamjak anna79 ale tez mam dosc powitan w stylu"czytałas dzisiejsza gazete polacy znow....."
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Jan63 napisał:
Nie wiadomo dokładnie jak to się stało a oskarżenie to jeszcze nie wyrok . Zawsze można się wybronić gdyż wielokrotnie oskarżano nie te osoby co powinny być oskarżane , a wszyscy już macie wyrobione zdanie , dla mnie nie ładnie że nikt nie pomyślał że jest może niewinnie oskarżony i to pewnie da się udowodnić .

Wspaniała obrona, przydasz się w czasie procesu . Elegancję twojej wypowiedzi psuje stanowcza ocena wszystkich uczestników dyskusji, bez możliwości udowodnienia własnych stwierdzeń. To, że coś nie zostało napisane, nie znaczy, że nie zostało pomyślane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
kami napisał:

a wiecie ostatnio w pracy gadałam z strazakiem i powiedział mi ze bedzie musiał przyjsc do mnie z kontrola bo ponoc dostali jakis pismo z centrali głownej ze maja sprawdzac domy w ktorych mieszkaja polacy bo dosc czesto dochodzi tam do "wypadkow"
a co do reszty to anna79 ma racje włączasz 2 grzejniki podłoge kuchenke i... korki w doł

...kami... a moze ten strazak poderwac cie chce ? taka kontrola to zawsze jakis pretekst
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Te kontrole były zapowiedziene po ostatnim tragicznym pożarze w Ålesund...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok